Atomic Marka Tarihçesi

23-02-2024 11:53
Atomic Marka Tarihçesi
Atomic Avusturya GmbH, merkezi Salzburg, Avusturya'da bulunan Avusturyalı bir spor malzemeleri şirketidir Botlar , kasklar , kayak batonları , gözlükler , çantalar , giysiler ve koruyucu ekipmanlar gibi kayaklar ve diğer kayak ekipmanlarının üretimini ve satışını yapmaktadır . Atomic, Arc'teryx , Precor, Salomon , Suunto , Sports Tracker ve Wilson'ı denetleyen Fin perakende şirketi Amer Sports'un bir yan kuruluşudur .

Geçmiş 

Alois Rohrmoser, 1955 yılında Atomic'i kurdu. 1971 yılında şirket, kayak üretiminin çoğunluğunun halen gerçekleştirildiği Altenmarkt im Pongau'da ikinci bir fabrika inşa ederek üretim kapasitesini artırdı. 1981 yılında Bulgaristan'ın Chepelare şehrinde üretime başlayan Atomic , doğu bloğu ülkelerinde fabrika açan ilk batı bloğu şirketi oldu. Atomic ürün yelpazesini genişletmeye devam etti ve 1989'da kayaklar, bağlamalar, botlar ve batonlar için ilk tek adresli tedarikçi oldu. Kayak üretimi 1991 ve 1992'de 831.000 çiftle zirveye ulaştı.

Atomic, "Schalenski" teknolojisine (cap ski) geçiş sırasında yüksek ürün reddi ve gelişen snowboard pazarındaki başarısızlıklar nedeniyle mali zorluklarla karşı karşıya kaldı. 1994 yılında BAWAG , Atomic'in iflasa sürüklenmesini talep etti.

Kasım 1994'te Amer Sports Group ( Arc'teryx , Peak Performance, Armada , Enve, DeMarini , Wilson , Suunto , Precor, Volant ve Salomon'u da içerir ) Atomic'i 918,7 milyon şilin (66,8 milyon euro) karşılığında satın aldı ve Mart ayında 2006 iflas prosedürleri kaldırıldı. 

Bugün Atomic yılda yaklaşık 600.000 çift kayak üretiyor.

Teknoloji 

2008 yılında Atomic, yarıçapı ve esnekliği kayakçının tarzına ve kayak koşullarına otomatik olarak uyarlayan ilk teknoloji olan Doubledeck'i pazara sundu. Atomic, ayağın şekline otomatik olarak uyum sağlayan bir kayak botu olan LiveFit'i (2009) geliştirdi. 2009'dan bu yana Atomic'in kayakları çeşitli Rocker teknolojileriyle de sunuluyor. Atomic yakın zamanda, piyasanın en çok satan iki botunda bulunabilen, botu kullanıcının ayağına göre uyarlayan, ısıya uygun bir teknoloji olan Memory Fit'i geliştirdi.

Atomic ayrıca daha çevre dostu üretim yöntemlerinin geliştirilmesine de kendini adamıştır: Altenmarkt'taki fabrika, üretim süreci sırasında odun pelet ısıtma sistemi kullanmaktadır. "Renu" serisi, büyük oranda geri dönüştürülebilir ve yenilenebilir malzemelerden yapılmış kayaklar ve botlardan oluşuyor.

Sponsorluk

Atomic şu anda alp disiplini kayağı , serbest stil kayak , tur kayağı, kuzey kombine , kros kayağı ve biatlon branşlarındaki erkek ve kadın sporculara sponsorluk yapmaktadır. 

Atomik kayak 300'e kadar ayrı bileşenden oluşur: bunlar ahşap, karbon, magnezyum ve titanyum gibi malzemelerden yapılmıştır. Ve daha az somut malzemelerden yapılmış olanlar. Bunlar her Atomic ürününü özel kılan şeylerdir: kayakların yanı sıra bağlamalar, kayak botları, sopalar ve kasklar.  

Her ATOMIC ürünü, pistteki aktif kayakçılar veya fabrikada çalışan tüm ATOMIC çalışanlarının bu sporu yaşaması ve soluması tutkusuyla doludur. Her Atomic ürünü, yenilikçi tasarımlarla her gün denenmiş ve test edilmiş olanı geliştirme dürtüsünü simgelemektedir. Ve her Atomic ürünü, Alp Disiplini Kayak Dünya Kupası'nın en başarılı markasının ruhunu temsil ediyor. Yalnızca 2009-10'da Atomic sporcuları 20 Dünya Kupası galibiyeti elde etti ve yedi Olimpiyat Madalyası topladı. Sezonu domine eden takım, Atomic'in 16. Alp Marka Sıralaması Dünya Kupası'nın yanı sıra beş erkek disiplininde de Marka Sıralaması zaferlerini elde etti.  

2009-10 Dünya Kupası şampiyonu aynı zamanda Atomic kayaklarla da donatıldı: Carlos Janka sezonun yıldızı olurken, Atomic'ten takım arkadaşı Benni Raich ikinci oldu. Şu anda mevcut en iyi marka ekibi arasında şunlar da vardı: Erik Guay, John Kucera, Daniel Albrecht, Natko Zrncic-Dim, Marlies Schild, Lara Gut, Kathrin Zettel ve diğer birçok üst düzey sporcu.

Ancak Atomic ürünlerinin üstünlüğünden yararlananlar yalnızca Alp kayak yıldızları değil. Örneğin, birinci sınıf serbest kayakçı Chris Benchetler, devrim niteliğinde kayak özelliklerine sahip bir dağ kayağı olan kendi Atomic modeli üzerinde Atomic uzmanlarıyla işbirliği yaptı. Atom kayakçısı Jossi Wells Genel AFP Şampiyonu olurken, takım arkadaşı Andreas Håtveit genel Slopestyle ödülünü aldı. Atomic sporcuları aynı zamanda İskandinav disiplinlerinde de üstünlüğe sahip: Atomic'in Kuzeyli yıldızları Vancouver'da üçü Altın olmak üzere en az 21 madalya aldı. Podyumda bitirenler arasında Bill Demong (ABD için ilk Kuzey Kombine Altın Madalyası) ve çift madalya sahibi Claudia Nystad (takım sprintinde altın ve bayrak yarışında gümüş), Anna Haag (çift takip ve takım sprintinde gümüş) ve Christoph Sumann (takip ve bayrak yarışında gümüş) vardı. ).  

Atomic'in merkezi, Alpler'in tam kalbinde, Salzburg ilinin Pongau bölgesindeki Altenmarkt'ta bulunmaktadır. Her yeni gelişme, fabrikaya bir taş atımı mesafede, yılın 365 günü dünyanın en zorlu pistlerinde ve kros kayak pistlerinde test edilebiliyor. Bunlar Atomic'in sporda sürekli devrim yaratmasını sağlayan koşullardır: Esnek çizgiyi veya esnek çizgiyi ve yarıçapı otomatik olarak ilgili koşullara uyarlayabilen ikinci nesil Doubledeck ile; İskandinav Dünya Kupası'nın en hafif kayağı Featherlight ile; ve her dönüşte ayağın şekline otomatik olarak uyum sağlayabilen dünyadaki ilk kayak botu Live Fit.  

Atomic'in başarısının sırrı kayaktaki 50 yılı aşkın deneyimde yatmaktadır. Şirketin geçmişi, Alois Rohrmoser ve dört meslektaşının ilk kayakları ürettiği 1955 yılına kadar uzanıyor. 1989 yılında Atomic kayaklar, bağlamalar, botlar ve sopalar için ilk tek elden tedarikçi oldu. Atomic, 1994 yılından bu yana Amer Sports Group'un bir parçası olup, hem çevre dostu üretim yöntemleri hem de yenilikçi ürünleri açısından teknolojik pazar lideridir.


(bilgiler wikipedia'dan alınmıştır)

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.